Časté otázky

V tejto sekcii nášho blogu Vám odpovieme na najčastejšie položené otázky, ktoré sa nás pýtajú majitelia nájomných bytov a ich nájomníci 

Čo v prípade ak by som nemal dostatok hotovosti na kúpu bytu na prenájom a musel by som si zobrať úver, oplatí sa mi prenajímať?

Áno aj napriek tomu, že náklady spojené s úverom môžu znamenať žiadny zisk dokonca aj stratu, po období napríklad 5 rokov ak by som sa rozhodol nehnuteľnosť predať, už nedlžím banke sumu ktorú som bral na začiatku. Taktiež pri správnom výbere nehnuteľnosti môže cena po 5 rokoch narásť. Z čoho vyplýva nielen že sa mi skracuje dlžná suma aj hodnota nehnuteľnosti narastá. Inak povedané počas obdobia úveru mám minimálny až žiadny výnos a po skončení úveru mám nehnuteľnosť a celý zisk z prenájmu.

Platím spoločnosti PRENAJIMAT.SK 10% z nájmu, aj keď momentálne v nájomnom byte nie je žiadny nájomník?

Nie. Situácia, že v byte nie je nájomník, by nemala ani nastať. Nájomná zmluva s nájomníkom je vždy uzavretá len na dobu určitú, t.j. na 1 rok. Pokiaľ nájomca nechce zmluvu predĺžiť na ďalšie obdobie, musí nás o tejto skutočnosti upovedomiť 3 mesiace dopredu a vystavíme výpovednú nájomnú zmluvu s 3 mesačnou výpovednou dobou. Za tento čas nájdeme nového nájomcu.

Čo sa deje v prípade ak je nájomný byt nezariadený, ale nájomník má záujem o prenájom zariadeného bytu?

Pokiaľ nájomník nemá vlastný nábytok, vieme zariadiť byt podľa jeho požiadaviek (nábytok, spotrebiče), samozrejme so súhlasom majiteľa, ktorý zaplatí náklady, avšak nájom sa tým pádom navýši.

Čo sa deje v prípade ak je nájomný byt zariadený, ale nájomca chce v nájomnom byte svoj nábytok?

V tomto prípade odvezieme nábytok z nájomného bytu so súhlasom majiteľa.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *